Hoppa till sidans innehåll

Rapport från våra veterankastare

01 AUG 2016 10:40
IFK-veteranerna har hittills under 2016 varit representerade vid flertalet mästerskap och uppnått flera goda resultat och topplaceringar.
  • Uppdaterad: 01 AUG 2016 11:18

EM-nivå VIEM (inomhus) gick i april i Ancona,Italien, där Kenneth Jansson i 65-klassen tog guld i slägga och silver i vikt.

NM-nivå (nordiska) VNM gick i juli i Odense,Danmark, där Nils Rågstedt i 85-klassen tog guld i diskus, silver i kula och brons i slägga och vikt, medan Kenneth tog silver i slägga och vikt samt brons i kastmångkamp (poängsumma av alla 5 kastgrenarna).

SM-nivå Vid VISM (inomhus) i mars i Bollnäs tog Kenneth guld i kula och vikt i sin klass.
VSM utomhus gick nyligen i juli i Söderhamn och Kenneth kammade hem guld i alla sina grenar kula, diskus, slägga och vikt. Nils tog guld i diskus och silver i kula, slägga och vikt. Här deltog också Rolf Munke i 55-klassen , tog brons i spjut och blev 7:a i kula.

DM-nivå MAI har på kastplanen vid Malmö stadion ordnat 3 tävlingar i de 5 kastgrenarna, varav en som DM varje gång. Kenneth och Nils har deltagit 2 gånger och tagit DM-guld i vikt och kula. Dessutom har Rico Andersson i 50-klassen deltagit 2 gånger och tagit DM-guld i vikt och spjut.

Totalt har det hittills i år blivit ett 40-tal veteran medaljer, varav 16 guld. Några rekord har vi inte lyckats uppnå, men Kenneth och Nils jagar svenska rekorden i vikt resp diskus och för Kenneths 18,57 vid NM fattades bara en cm.
I år återstår några DM-tävlingar, och i oktober går VVM (stora VM) i Perth, Australien, där Kenneth tänker skörda nya lagrar i kastgrenarna.
            
/skrivet 2016-07-27av Kenneth och Nils

Skribent: Carina Lowe
E-post: This is a mailto link

 

Idrottens Bingo

 

HD

 

 

lp-golv

 

 Cafego

 

Länsförsäkringar

 

 

Clarion

 

Ramlösa

 

 

 

Visit Helsingborg

 

Helsingborg

blobid3.jpg

 

facebook3

Postadress:
IFK Helsingborg - Friidrott
Hedens Idrottsplats / Blå huset, Planteringsvägen 141 B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 042137295
E-post: kansli@ifkhelsingbor...

Se all info