Hoppa till sidans innehåll

Magisk helg på Världsungdomsspelen!

06 JUL 2016 08:12
Jodå, Marcus tog sista chansen att kvala till JVM i Polen. Han vann 200m i helgen på kanontiden 21.23 och är därmed klar för JVM. Dessutom skall Michael joina Joel till UEM. Joel i kort häck och Michael på 100m plus stafett för bägge killarna.
  • Skapad: 06 JUL 2016 08:12

Här är en rapport från Erik Ovesson:
I helgens Världsungdomsspel visade IFK Helsingborg åter igen fina resultat. Trots regn och blåst så slog våra aktiva många fina personliga rekord och många kvalgränser inne på Ullevis arena i Göteborg. För min del började resan tidigt på fredagsmorgonen inne på Knutpunkten. Men jag möttes direkt av glad energi från de aktiva som skulle med och tävla, och redan där kändes det som att det skulle bli en kanon helg. När vi anlände i Göteborg så möttes vi av regn och rusk som skapade en kall och jobbig promenad bort till Ullevi. Men när vi kom uppför trapporna och in på Ullevi så kom tävlingsskallen tillbaka och som skapade en nervös väntan till första grenen. Det var Humla Drott som skulle ta sig an de snabba men blöta banorna. Ett snabbt heat på 60m häck gjorde att hon sprang betydligt snabbare än vanligt. Ändå att hon inte var riktigt nöjd men hon hade en väldigt stolt tränare. När hon var klar var det dags att traska bort mot längdhoppsgropen och två från den talangfulla 02/03 gruppen skulle hoppa. Långa hopp men nerverna ställde till det med plankträffen som inte bidrog till någon succé. Nu skulle vi bara vänta för att övriga 02/03 gänget skulle komma så att vi kunde ta oss till vårt boende. Så vi beslutade att ta oss in till centrum och Hard Rock Cafe och äta varsin en jättestor nachotallrik.

Efter en god natts sömn var det dags att ta sig in till Ullevi igen. Dagen började med ett brons för den UEM kvalade Michael Nyabako som värmde upp inför morgondagens 200m lopp. Under dagen fortsattes det med medaljer, bland annat Marcus Tornée som kammade hem ett silver på 100m i P19 samt Linnea Jönsson som också tog hem ett silver i stav flickor 17. Denna lördag så hoppade Johanna Carlsson också för första gången över 6m som möttes av applåder från ett 20 tal nationer samt ett jätteskrik från speakern, men så klart också från oss IFKare i klacken. Ett Lisebergsbesök därefter gjorde att man sedan sov gott.

Söndagen visade också fina resultat. 5-10 personliga rekord. Humla Drott, Sofia Ovesson och Adam Landén ska ni lägga på minnet för de har säkrat IFK Helsingborgs framtid och kanske Svenska friidrotts förbundets också. Men en som redan har säkrat IFKs framtid är Marcus Tornée som gjorde ett jättepers på 200m samt kvalade in till JVM. Fantastiskt bra jobbat! Joel Bengtsson som redan har blivit uttagen till UEM sprang häck samma dag och blev så förbannad så att han slog ner häcken med handen. Men någon som blev mer nöjd var Nicole Ridegård som fick stå näst högst på pallen efter att ha kastat något alldeles magiskt i diskus. Sist men inte minst, vår paraidrottare Victor Svanesohn slog svenskt rekord i diskus (klass R3, 1,5kg) med ett kast 43,63! Grattis alla starka IFK Helsingborgare!

Erik Ovesson

Skribent: Carina Lowe
E-post: Adressen Gömd

 

Idrottens Bingo

 

HD

 

 

lp-golv

 

 Cafego

 

Länsförsäkringar

 

 

Clarion

 

Ramlösa

 

 

 

Visit Helsingborg

 

Helsingborg

blobid3.jpg

 

facebook3

Postadress:
IFK Helsingborg - Friidrott
Hedens Idrottsplats / Blå huset, Planteringsvägen 141 B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 042137295
E-post: kansli@ifkhelsingbor...

Se all info