Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Härlig Julklappsjakt i Göteborg

04 DEC 2018 09:06
I dis och dugg åkte18 förväntansfulla ungdomar från IFK Helsingborg och 9 från IF Kronan på traditionsfulla Julklappsjakten i Göteborg nu i fredags. Var vädret bättre där? Knappast.
  • Skapad: 04 DEC 2018 09:06

Det var debut för alla i 2019 års klasser och därmed lite nytt i häck och längd. En ren träningstävling för att komma samman, ha en del kul och bli ordentligt sugna på tävlingssäsongen med start efter nyår.

Vi sov som vanligt på GAK:s brottarmattor. Efter en lite stökig fösta natt där ett gäng boende ryssar började brassa käk efter midnatt och en tjurig tränare från IFK Gbg, som skulle ha mattorna tomma reda klockan sju, var andra natten desto lugnare. Men något sådant brukar det ju alltid vara och priset och närheten till hallen (20m) kompenserar nästan det mesta. Dessutom bra närhet till populär och god Pizzeria och Thairestaurang.

Resultaten var överlag mycket bra och många personliga rekord slogs direkt både på längden och tvären. 4x200 stafetterna på lördagen var nog de roligaste. Benjamin kom då upp över dagen med NIU-gänget Alva, Moa, Hanna och Erik A. och fyllde på lagen på bästa sätt. Ur högtalarna hörde man Per Crona prata om IFK Helsingborgs stolta sprinttraditioner med Johan Wissman i spetsen och de lovande talangerna han såg i våra mycket unga lag för Män och Kvinnor (2 lag) och F15. Vilket också syntes i de många fina starterna på just individuella 200m. Pelle var förresten iklädd ny röd tomtetröja från Kronan som gladde mig lite extra då jag varit med på denna juliga tävling sen mitten av 1980-talet. Alltså förra seklet!

Våra atleters ordinarie tränare ska vara både nöjda och stolta över deras prestationer på arenan och uppträdandet utanför arenan. Ett sant nöje att vara samman med dem tycker vår fantastiskt duktiga tränare och massör Peter Lindgren och jag. De tävlande från IFK var Anna, Emil, Tilda, Olivia, Titti, Juni, Ella, Astrid, Matilda, Sanna, Casper, Sixten, Filiph, Tyra, Lovisa, Frida, Emilia och Maya. Alltså från två 16-åringar till en 11-åring. En lysande samling lovande ungdomar!

/Hasse

Skribent: Carina Westerfors Lowe
E-post: Adressen Gömd

 

Idrottens Bingo

 

HD

 

 

lp-golv

 

 Cafego

 

Länsförsäkringar

 

 

Clarion

 

Ramlösa

 

 

 

Visit Helsingborg

 

Helsingborg

blobid3.jpg

 

facebook3

Postadress:
IFK Helsingborg - Friidrott
Hedens Idrottsplats / Blå huset, Planteringsvägen 141 B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 042137295
E-post: kansli@ifkhelsingbor...

Se all info