Hoppa till sidans innehåll

Hallå där Karin, vår nya förbundskapten för 16-17 åringarnas landslag!

14 FEB 2018 10:50
Vi säger ett stort grattis till Karin Olsson Westergren som har utsetts till ny förbundskapten för 16-17-åringarnas landslag. IFK Helsingborg känner sig hedrade och önskar Karin stort lycka till!
  • Skapad: 14 FEB 2018 10:50

Grattis Karin, hur känns det?

Tack. Ja det känns så klart riktigt kul. Jag känner mig både tacksam och stolt över att tilldelats uppdraget. Och taggad!

Berätta vad ditt nya uppdrag innebär?

Uppdraget innebär att jag har huvudansvaret för Svensk Friidrotts yngsta landslag: de som är födda 01/02. Tillsammans med mitt tränarteam kommer jag följa dessa upp till seniorålder under 6 år. Det känns otroligt kul att genom mitt ledarskap och coachning få sätta prägel på de aktivas upplevelse och prestation i landslagsmiljö. Att försöka förvalta och förädla framtidens friidrottsstjärnor på bästa och mest omtänksamma sätt.

Vilket mästerskap ligger närmast i tiden?

I sommar är det UEM i Ungerska Györ 5-8 juli. Sedan, i slutet av säsongen blir det Ungdomsfinnkampen som går i Finland i månadsskiftet augusti/september.

Vad har du själv för idrottsmeriter/erfarenheter i bagaget?

Ja, CV:t rymmer en del numera. Jag har 25 års tävlande som friidrottare i IFK Helsingborg. Under dessa år har jag hunnit med allt från Kretsmästerskap, Götalandsmästerskap och SM-tävlingar till Ungdomsfinnkamp, Nordiska mästerskap och UEM. Sedan har jag även ett antal år i Världscupen inom Bobsleigh med bl.a OS 2002, VM och EM på resultatlistan. Och faktiskt ett VM-guld i push som är tävlingsformen i bob på sommarhalvåret. Så det har blivit en del tävlande genom åren.

Vad har du gjort de senaste åren?

Sedan 2011 jobbar jag på Filbornaskolans Idrottsgymnasium här i Helsingborg, som huvudansvarig för friidrottsprofilen. Otroligt roligt att få arbeta med ambitiösa och idrottssatsande ungdomar, och få vägleda dem fram i deras utveckling. Det är mitt huvudsakliga uppdrag som jag kombinerat med en annan lärartjänst och eget företagande inom både träning- och företagsutveckling. Och så har jag en familj med två döttrar där den äldsta nu har börjat med friidrott, så då har jag även fått äran att träna de yngre förmågorna i klubben. 

Skribent: Håkan Klippenbock
E-post: Adressen Gömd

 

Idrottens Bingo

 

HD

 

 

lp-golv

 

 Cafego

 

Länsförsäkringar

 

 

Clarion

 

Ramlösa

 

 

 

Visit Helsingborg

 

Helsingborg

blobid3.jpg

 

facebook3

Postadress:
IFK Helsingborg - Friidrott
Hedens Idrottsplats / Blå huset, Planteringsvägen 141 B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 042137295
E-post: kansli@ifkhelsingbor...

Se all info