Hoppa till sidans innehåll

Tränarnas utvärdering Inomhussäsongen 2015

04 MAJ 2015 08:20
Här följer en liten sammanfattning från några av våra tränare om säsongen som har gått. Så mycket positivt i IFK nu!
  • Skapad: 04 MAJ 2015 08:20

Tränare: Hans Mölstad

Julklappsjakten uppe i Göteborg före jul var en fantastisk tävling för IFK. Som vanligt. Tre guld, tretton silver och åtta brons blev resultatet. Men mest minns vi nog att speakern Crona ropade ut under stafetterna. "IFK Helsingborg gör här en riktig styrkedemonstration med fem stafettlag i P/F 16+. Lagen tog både guld, silver o brons. Mycket glädjande att kunna visa på att en bra bredd skapar en fin topp. Och även tvärt om! Vi minns också Jonnys bristning i baksidan (äntligen) och Peters thaigryta, som bara aldrig ville ta slut.

Kraftmätningen 16/17 år inomhus i januari var ett pilotprojekt. De  aktiva gjorde i snitt tre grenar var plus stafett 6x200 m. IFK tog andraplatsen i denna lagmatch efter Linköping som hade ett mycket bra lag. Vi slog faktiskt alla stockholmslag. Toppen! Vi visade än en gång på god bredd. Men visst behöver vi fler duktiga kastare. - Vårt 17-års lag bestod av sju flickor: Agnes Wijk, Vera Woelfer, Johanna Birgersson, Moa Mattisson, Olivia Kempi och Nicole Ridegård (MAI) samt sex pojkar: Eric Nilsson, Erik Ovesson, Joel Bengtsson, Tobias Lorentzon , Michael Nyabako och Omar Chaaban. Om allt går som vi vill kommer vi tillbaka nästa år och utmanar. Härligt här var att se Moa springa kort häck igen och alla våra duktiga 800m löpare.

På USM i Örebro i mars hade vi en liten med naggande god trupp på sex aktiva. Vi tog där två silver (Joel o Linnea) och två brons (Eric o Omar). Michael hade nästa bästa tid till finalen (7.10), men hade tyvärr lite för bråttom i starten. Man lär sig. Julia var lite krasslig och gick inte till final med 9:e bästatid (8.09). Julia har ju tiden för sig. Extra glädjande här var att Joel fick till det riktigt på 60m häck och persade rejält med 8.49. Linnea var också strålande glad efter sitt pers på 3,63 i stav. Och inte minst Omars lovande start i större sammanhang gladde.

Vår egen breddtävling Kretsen i slutet av mars gav många goda resultat. Glädjande här var att Julia visade sig vara bra också på häck. Mest glädjande för oss tränare var ändå att Edvin tävlade för första gånen. Och det med ett fantastiskt gott resultat. Etta på 60 med 7.75. Vad månde bliva.

Sist men inte minst är det glädjande att vi behållit långt över hälften av de ungdomar som jag var om att ta över för snart tre år sedan. Tack för det Sara, Victor, Peter, Kim och tyvärr utflyttade Mårten. Glädjande också att vi har fått ihop olika grengrupper som hopp, sprint/häck, medeldistans och nu på slutet kast. Det bådar mycket gott för framtiden och utesäsongen!

 

Tränare: Stefan Kempi

”Stora framgångar teknik mässigt och ökad styrka på många i 97-98 grupp och 99 grupp mkt nöjd”.

 

Tränare: Elisabeth Norstedt

Grupp: Norstedt medel/lång

Aktiv: Isabell Norstedt

Har för första gången på många år

upplevt ett flyt i inomhuslöpningen.

Pers i samtliga grenar: 800/1500/3000

Modig på SM positionerade sig fint på 3000m

fick ett antal knuffar av välmeriterade

seniorlandslagslöpare men höll position, rytm och på banan!

Uthålligheten räcker inte till ännu men härligt :-)

Samma mod på JSM där loppet startade långsamt,

gick upp och drog drygt halva loppet, nådde inte medaljplats

men andra snabbaste loppet inne :-)

Mer än godkänt!

 

Tränare: Lise/Jonny

Zack - Ville inte ha någon inomhussäsong men blev lite sugen och gick rakt in och gör personbästa på 400m. 

Kevin - Äntligen en inomhussäsong efter allt kämpande genom olika typer av mindre och större skador. Gör personbästa på löpande band på 60m. Den där fullträffen uteblir - men svårt att klaga när i princip ALLA lopp är under gamla personbästa!

My - Då formen kom lite för sent för inomhussäsongen blev det en del letande efter det klockrena 800m-loppet. Personbästa kom i varje lopp - men inomhussäsongen är brutalt kort och formen kom lite för sent. Att ha ett sista varv som det snabbaste visar på att det finns mer att hämta!

Josephine och Vanesa - två nytillskott i IFK Helsingborg. Josephine från IFK Lund och Vanesa från Columbia. Båda drabbas lite av samma som My (kort inomhussäsong) - men stora förbättringar i faktisk tid och utförande för varje lopp de gör - utan att loppet med de superpigga benen kommer. Ny träningsfilosofi för Josephine har nog gjort sitt för att kroppen inte var helt redo för inomhussäsongen.

Johanna - Efter en fantastisk höstträning kom problemen med en krånglande fot - och träningen in mot inomhussäsongen blev inte som förväntad. De långa (giltiga) hoppen från förra sommaren uteblev - men ansatsproblem och övertramp när det väl stämde - visade på att det ju finns massor att ta fram när vi flyttar blickarna till sommaren!

Patrick - har påbörjat en triathlon-satsning med stora framgångar - och kryddade detta med att testa benen även på friidrottsbanan. 

Gruppen: Fantastisk sammahållning - och nu en stark kärna av aktiva som kommer till träning varje dag!

Skribent: Carina Lowe

 

Idrottens Bingo

 

HD

 

 

lp-golv

 

 Cafego

 

Länsförsäkringar

 

 

Clarion

 

Ramlösa

 

 

 

Visit Helsingborg

 

Svenska turistföreningen

STF Hotell/Vandrarhem Miatorp

Helsingborg

blobid3.jpg

 

facebook3

Postadress:
IFK Helsingborg - Friidrott
Hedens Idrottsplats / Blå huset, Planteringsvägen 141 B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 042137295
E-post: kansli@ifkhelsingbor...

Se all info