Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Juklappsjakten

18 DEC 2014 12:34
Ett stort gäng från IFK åkte till Göteborg i början av december för att deltaga i Julklappsjakten. Detta har blivit en mycket uppskattad årlig tradition. Här följer en rapport från Hans Mölstad.
  • Skapad: 18 DEC 2014 12:34

Första helgen i december åkte 25 aktiva och 4 ledare upp till Göteborg för sedvanlig tävlan i GKIK:s Julklappsjakt. För min del är det nog för 30:e gången. Det började i IF Kronan redan 1985. Jojo, man börjar bli till åren. Kronan var också med oss upp med 8 yngre aktiva och ledaren Emma.
Vi åkte alla upp i buss. Tryggt, då det alltid blir busväder. Så även i år på söndagen. Dock ingen snö och halka. 
Alla sov gott (?) på GAK:s brottarmattor, där sladdar, laddare och elpumpar snabbt var igång på fredagskvällen. I köket härjade Peter och serverade en fantastisk thaigryta, som räckte i flera dagar. Kanske är den inte slut ännu.
Tävlandet gick fantastiskt bra. Vad sägs om tre guld, tretton silver och åtta brons. Härligt! Roligast var nog att vi hade fem stafettlag i P/F 16+. Lagen tog både guld, silver och brons. Speakern ropade ut att "IFK Helsingborg gör här en riktig styrkedemonstration". Detta gladde inte minst mig, som tror på att en ordentlig bredd skapar en fin topp. Många kvalade också redan nu in till JSM och USM inomhus. Kul!
Tävlandet gick så bra att även Jonny blev sugen. Köpte nya spikskor, värmde upp och provstartade så blocken flög två meter bakåt. Passa dig nu för en bristning, sa vi. Aldrig jag, sa Jonny. 40 meter gick kanon sen högg det till. På rulle i mål. Äntligen en klassisk baksida, sa en lindad Jonny. Och där gick min sista kylpåse. Fick dessutom använda min nya örontermometer. Av erfarenhet vet jag att även förkylningsvirusen är på jakt vid denna tid. DET var dom!
På lördagskvällen fick thaigrytan vila. På hala gator tågade en gäng iväg och hämtade 37 pizzor till kvällen. Mums! Favoritsysselsättningen för många var kortspel. Undrar just var Kronans småkillar ska berätta när de kommer hem och har spelat slagpoker med de stora grabbarna. Kul hade dom! Och så fick dom lyssna på Peters rövarhistorier i bastun. 
Sara hade full koll på alla våra duktiga medeldistansare. Där hon har blivit en riktig klippa. Medeldistans har ju aldrig varit min grej precis. Stort tack alla som var med och grattis till en riktigt lyckad jakt. Det bara måste vi göra om. En härlig gemenskap med kalasfina resultat som bådar gott inför framtiden. 
/Hans
Skribent: Carina Lowe

 

Idrottens Bingo

 

HD

 

 

lp-golv

 

 Cafego

 

Länsförsäkringar

 

 

Clarion

 

Ramlösa

 

 

 

Visit Helsingborg

 

Helsingborg

blobid3.jpg

 

facebook3

Postadress:
IFK Helsingborg - Friidrott
Hedens Idrottsplats / Blå huset, Planteringsvägen 141 B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 042137295
E-post: kansli@ifkhelsingbor...

Se all info