Hoppa till sidans innehåll

Rapport från 99ornas träningsläger

12 JUN 2014 15:50
Föreningen har som tradition att alla aktiva från året man fyller 16 och uppåt får åka på ett träningsläger utomlands. Vi bestämde därför i början av året att låta våran 15 åringar åka med ett eget mindre läger.
  • Skapad: 12 JUN 2014 15:50

I maj 2014 var det då dags för 99 gruppen i IFK Helsingborg iväg på träningslägret.

 

 

Vi valde att åka till Bosöns träningsanläggning i Lidingö utanför Stockholm. Vi var en grupp på 17 aktiva och tre ledare som på åkte upp på torsdagen den 29/5. Första dagen var väldigt olika för två delar av gruppen. Samma dag var det lag match för herrarna i Motala och för damerna i Norrköping. Där flera av de aktiva deltog för att hjälpa klubben att gå vidare. Detta innebar lite korrigeringar i reseplanerna. 2/3 av gruppen åkte tåg direkt upp till Bosön på torsdagen och den övriga 1/3 åkte på lag tävlingarna hela dagen. Framåt 22 på kvällen var hela gruppen framme på Bosön.

 

Innan läggdags gick vi ledare igenom programmet för helgen med de aktiva. Vi hade alla en stor förväntan inför hela helgen. Helgen var fullspeckad med träningar, mat, umgänge och annat smått och gott.

 

Under dagarna vi var på Bosön hade vi totalt 5 st träningspass och morgon jogg tidigt på morgnarna. På fredags kvällen hade vi också ett teoretiskt pass. Där de aktiva fick lära sig om träningslära och superkompenation av Hans Mölstad och om kost/sömn av Victor Svanesohn.

 

Efter att ca 40 minuter med teoretisk genomgång var avklarad så var det dags för massagekursen De aktiva parades ihop två och två och fick lära sig grunderna i svensk klassisk massage och öva detta på varandra. Det var fyllt av skratt, allvar och det uppskattades mycket.

 

Under helgens träningspass kämpade hela gruppen otrolig hårt och bra. Vi hade teknik/gren träningar, styrkepass, skivstångsträning för kastarna, backintervall pass m.m.

 

Det blev även mycket badande i inomhus poolen på Bosön.

 

Lördags kvällen avslutades med ett backintervall pass, vatten gymnastik, stafetter och att de aktiva råå lurade ledaren Victor coh slängde i honom i vattnet med kläder, skor och allt...

 

Vi hade en fantastisk helg och är tacksamma för tiden vi hade där.

 

Ledare: Hans Mölstad

Sara Johnsson

Victor Svanesohn

 

Deltagare:

 

Emilia Jönsson

Philip Sänneskog

Fredrik Norstedt

Folke Wallin

Victoria

Kristin

Vera

Joel

Eric Nilsson

Oskar Fihnn

Tobias

Noel Ibsen

Jakob Elfström

Erik Ovesson

Saga Linderoth

Pontus Persson

Wilma Pålsson

Sofia Voss

Marcus Tornee

Skribent: Carina Westerfors Lowe

 

Idrottens Bingo

 

HD

 

 

lp-golv

 

 Cafego

 

Länsförsäkringar

 

 

Clarion

 

Ramlösa

 

 

 

Visit Helsingborg

 

Helsingborg

blobid3.jpg

 

facebook3

Postadress:
IFK Helsingborg - Friidrott
Hedens Idrottsplats / Blå huset, Planteringsvägen 141 B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 042137295
E-post: kansli@ifkhelsingbor...

Se all info