Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Minnesord

15 FEB 2019 11:41
En av IFK Helsingborgs största profiler har lämnat oss. Onsdagen den 13 februari somnade Hasse Abrahamsson in efter en längre tids sjukdom.
  • Uppdaterad: 15 FEB 2019 11:41

Hasse kom till IFK redan på 60-talet som talangfull och ambitiös medel- och långdistansare. Han nådde snabbt stora framgångar med sin energiska inställning till att allt är möjligt och att man inte ska ge upp för att det tar emot lite.
Denna attityd och inställning kom att spegla hela hans liv. I början av 80-talet kom Hasse tillbaka in i IFK friidrott, och då framför allt inom marknadsbiten. Terräng-SM i Ramlösa Brunnspark 1988 samt Stora SM på Heden 1991 blev två verkliga höjdpunkter som verkligen bar Hasses prägel.
Men det stora skötebarnet var trots allt Springtime. Hasse var i över 30 år en av de starkt bidragande bidragande orsakerna till att Springtime snart kan fira 40 år som Helsingborgs stora löparfest i city. Han var den som fick loppet att lyfta till nya höjder genom det mångåriga samarbetet med dåvarande Findus som sedermera blev Nestlé.

Många är det i IFK Helsingborg som genom åren tagit del av Hasses generösa och kompisaktiga umgänge. Vi kommer alltid att minnas honom med värme - som den store föreningsledare och människa han var.

Hasse - du finns för alltid kvar i våra hjärtan!

Din mångårige vän
Thomas Kristiansson

Skribent: Carina Westerfors Lowe
E-post: Adressen Gömd

 

Idrottens Bingo

 

HD

 

 

lp-golv

 

 Cafego

 

Länsförsäkringar

 

 

Clarion

 

Ramlösa

 

 

 

Visit Helsingborg

 

Helsingborg

blobid3.jpg

 

facebook3

Postadress:
IFK Helsingborg - Friidrott
Hedens Idrottsplats / Blå huset, Planteringsvägen 141 B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 042137295
E-post: kansli@ifkhelsingbor...

Se all info