Hoppa till sidans innehåll

Kraftmätningen inomhus

10 FEB 2015 09:06
Lördagen 31 jan var det dags för premiären för Kraftmätningen inomhus med 17-årsbetingelser i Huddinge.
  • Skapad: 10 FEB 2015 09:06

IFK nappade så klart på möjligheten att kraftmäta sig med sex andra lag i Huddinge denna sista helg i januari. Flera av våra 98-99:or hade redan tävlat flera helger på rad, men en lagmatch går ju inte att motstå tyckte de allra flesta. Två återbud gjorde att det stod tolv laddade aktiva på Tivolis parkering fredag eftermiddag kl 16.00. Peter, Håkan och jag hade nätt och jämt hunnit lämna våra arbeten förrän det var dags att sätta sig i bussen mot Huddinge. Vad gör man inte för en lagmatch! (Hans hade lite mer tid på sig under eftermiddagen:-) 
 
Bidrag från idrottslyftet gjorde både boende på Scandic hotell och egen Mercedes buss med chaufför möjlig. Tack Sveriges regering som beslutat att gynna just sådana här tävlingar! 
Vi behöver fler sådana här tävlingar inom ungdomsfriidrotten. Tävlingar som bygger på lagkänsla och gemensamma prestationer. Tävlingar som sätter laget/föreningen i fokus och inte bara den individuella prestationen. Vi tackar Daniel Bergin som genom Kratmätningen gjort detta möjligt för våra 16-17 åringar! 
 
Kraftmätningen inomhus i år var ett pilotprojekt, då tävlingen tidigare bara arrangerats utomhus för de yngre åldersklasserna. Det är bara att hoppas på en fin tradition framöver………..
Vi har mycket goda erfarenheter av kraftmätningen utomhus och så blev det även denna gång. De  aktiva gjorde i snitt tre grenar var plus stafett 6x200 m. Tävlingens form inbjuder till att testa på en gren eller flera grenar som man inte hade gjort på en ”vanlig” tävling. Jag skulle säga att alla våra tolv aktiva ställde upp i minst en gren som man inte brukar tävla i. Alla var nöjda då alla verkade persa i just den grenen :).
Vårt 17-års lag bestod av  6 flickor: Agnes Wijk, Vera Woelfer, Nicole Ridegård (MAI), Johanna Birgersson, Moa Mattisson och Olivia Kempi.
6 pojkar: Eric Nilsson, Erik Ovesson, Joel Bengtsson, Tobias Lorentzon , Michael Nyabako och Omar Chaaban.
 
Efter tre grenar gick vi in på en andraplats av de sju lagen. Efter sex halkade vi ner till en tredjeplats, men efter stafetten tog vi tillbaka andraplatsen som vi höll även efter fina prestationer i 800 m loppen.
IFK tog alltså andraplatsen i denna lagmatch efter Linköping som hade ett mycket bra lag. 
Om allt går som vi vill kommer vi tillbaka nästa år och utmanar.
 
 
Karin B Mattisson
Skribent: Carina Lowe

 

Idrottens Bingo

 

HD

 

 

lp-golv

 

 Cafego

 

Länsförsäkringar

 

 

Clarion

 

Ramlösa

 

 

 

Visit Helsingborg

 

Helsingborg

blobid3.jpg

 

facebook3

Postadress:
IFK Helsingborg - Friidrott
Hedens Idrottsplats / Blå huset, Planteringsvägen 141 B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 042137295
E-post: kansli@ifkhelsingbor...

Se all info