Hoppa till sidans innehåll

Julklappsjakten

11 DEC 2017 12:24
Läs Linus Leveaus referat från Julklappsjakten i Göteborg 2-3 december.
  • Skapad: 11 DEC 2017 12:24

Sent fredag eftermiddag den förste december samlades styrkan som skulle upp till Göteborg och den härligt traditionsbundna tävlingen Julklappsjakten. En bussresa på strax över två timmar sätter alltid en go’ stämning inför helgen, då strax över 30 taggade friidrottare i blandade åldrar trycks ihop i samma trånga utrymme, så nya band knyts snabbt kors och tvärs över åldrarna.


Detta har för mig, en 20-åring som varit aktiv i snart 12 år, alltid varit det bästa med den årliga turen till Julklappsjakten. Då alla åker tillsammans i en stor buss, sover tillsammans på luftmadrasser i GAK-hallen, en brottarhall alldeles intill Friidrottens Hus, vi äter Peters underbara hemlagade thaigryta på fredagskvällen, och invaderar pizzerian på lördagen, så skapas en sammanhållning som inte många andra tävlingar kan erbjuda. Här gör vi allting tillsammans, vi äldre aktiva går in och stöttar de yngre som kanske rent av gör sin första tävling, och alla hejar på varandra för fulla halsar (bokstavligt talat, jag kommer alltid hem hes med halsont, men ack så värt det är).


Personligen anser jag resultaten i den här tävlingen vara aningen sekundära, då tävlingen ligger lite ”off-season”, tävlingsperioden börjar egentligen inte förrän om en dryg månad, och vi ligger fortfarande i en ganska slitig och tung träningsperiod, vi är nedbrutna och trötta.
Dock hindrar inte detta våra fantastiska ungdomar från att ta ett gäng pallplatser och ett flertal personliga rekord, framför allt i de yngre åldrarna! Killar och tjejer som många inte tränat mer än ett år eller två kom in på den här stora inomhus-tävlingen och presterade nya personbästan trots att nervositeten gick att se från läktaren. Sånt ger gåshud och ståpäls och ett leende som varar hela helgen hos en gammal dammig aktiv som mig, som själv minns hur det var första gången här i Götet. Underbart kämpat! Även de äldre gjorde oss stolta! För att inte nämna några ytterligare personbästan som förbättrades och ett par pallplatser på det, så tog tre av dem den första bästa chansen att kvalificera sig till inomhus-SM i respektive klass och gren. Gratulerar!


Bussfärden hem såg ut precis som förväntat, som ett slagfält med utslagna kämpar som krigat på tappert i helgen låg väl över hälften av oss och sov gott, inklusive undertecknad och en högt snarkande Peter Nilsson.
Det finns ingen som inte borde vara stolt över prestationerna som mäktades med på
Julklappsjakten 2017, och jag, Linus Leveau, skadad längdhoppare på väg till en
comeback, som fick axla en del av ansvaret för våra kära ungdomar denna helg var nog nära på stoltast av alla, trots att jag inte ens tävlade själv.
Fantastiskt att se alla. Tack.

Skribent: Håkan Klippenbock
E-post: Adressen Gömd

 

Idrottens Bingo

 

HD

 

 

lp-golv

 

 Cafego

 

Länsförsäkringar

 

 

Clarion

 

Ramlösa

 

 

 

Visit Helsingborg

 

Helsingborg

blobid3.jpg

 

facebook3

Postadress:
IFK Helsingborg - Friidrott
Hedens Idrottsplats / Blå huset, Planteringsvägen 141 B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 042137295
E-post: kansli@ifkhelsingbor...

Se all info