Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Göran Wallin på besök

20 APR 2015 13:30
Idag fick jag fint besök på kansliet då Göran Wallin kom förbi med ett exemplar av sin bok "Jojje, den meningssökande löparen". Göran är en fantastiskt inspirerande person som trots sina stora skador efter en olycka 1985 lever livet fullt ut.
  • Skapad: 20 APR 2015 13:30

Göran var aktiv i IFK friidrott under sin ungdom, och har lagt många av sina träningar här på Heden. Han spelade även fotboll och ishockey. 1985 så stannade livet helt plötsligt upp, då han var med om en fruktansvärd bilolycka. Eller då började hans andra liv som han själv säger.

Först överlevde han mot alla odds. Sedan fick han börja om från början med att lära sig gå, använda armar och händer, prata, läsa och skriva. Och acceptera dövhet och tinnitus. Kämpa mot samhällets stämpel som funktionshindrad.

Idag så är Görans stora passion att springa. Ju fler och ju längre lopp desto bättre. Han gjorde sin första start i Springtime 1982, och mot alla odds och rekommendationer från läkarkåren stod han på startlinjen igen 1986, året efter olyckan. Han har hunnit springa totalt 27 lopp (endast missat lopp p.g.a. arbete), och har som bästa tid efter olyckan 40,56 från 1994. Han har sprungit åtskilliga maraton också.

Ni kan läsa mer om hans otroliga resa genom livet i en artikel från 2009 i HD:

Han hade alla odds emot sig

Göran har nu skrivit en bok om som handlar om livet efter trafikolyckan, om att först vara multihandikappad och den svåra löpningen mellan olika instanser i samhället. Boken handlar även om glädjen över livet och att springa maraton efter maraton.

Om ni är intresserade av att läsa boken kan ni beställa den på Bokus hemsida:

Jojje, den meningssökande löparen

Skribent: Carina Westerfors Lowe

 

Idrottens Bingo

 

HD

 

 

lp-golv

 

 Cafego

 

Länsförsäkringar

 

 

Clarion

 

Ramlösa

 

 

 

Visit Helsingborg

 

Helsingborg

blobid3.jpg

 

facebook3

Postadress:
IFK Helsingborg - Friidrott
Hedens Idrottsplats / Blå huset, Planteringsvägen 141 B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 042137295
E-post: kansli@ifkhelsingbor...

Se all info