Hoppa till sidans innehåll

Ännu mera glans vid IUSM

07 MAR 2016 15:09
Glansen över våra friidrottare fortsatte ännu en helg. Nu vid Ungdoms-SM i Uddevalla. Och ”The Fabulous Flying Jönssons” slog till ytterligare en gång.
  • Skapad: 07 MAR 2016 15:09

Yngsta syster Gabriella kunde inte debuterat bättre på USM. I en utdragen tävling med många tävlande gick Gabriella inte in förrän nästan efter två timmar. Som Isinbajeva fick hon snällt ligga och titta på när många rev ut sig. Jobbigt! Till slut blev det en tvekamp, där Gabriella hade bäst kontroll på nerverna och gick segrande ur kampen. Vid 3,47 var guldet bärgat och Gabriella ensam kvar. Ribban åkte upp på personliga rekordet och sverigebästa 3,52, som klarades redan i första försöket. Starkt! Gabriella hade också fina försök på 3,60. En nervös Annika coachade henne på bästa sätt. Där kan Greger vara stolt. Dagen innan hoppade Gabriella dessutom höjdhopp och var nära PB med hela 1.52 och blev åtta.

Nu har Annika vunnit K22 på 3,91, Linnea F17 på 3,65 och så Gabriella F15 på 3,52. Så nog flyger tjejerna Jönsson högt alltid. Riktigt högt!

Snabbe sverigefyran på 60m Omar Chabaan i P16 stod för en otrolig prestation. Från seger i försöksheatet på 7.36 till seger i sin semifinal på 7.25 och sen finfina 7.16 i finalen, där han blev tvåa och bärgade ett silver. Så nu är han inte sverigefyra längre. Sverigetvåa! Och personbästa med en hel tiondel. Härligt! Lovar gott inför sommarens 100m, där Omars utväxling ännu mer kommer till sin rätt. Spännande!

Vi ska alla vara mycket nöja efter dessa SM-helger. Såväl tränare som aktiva.  Ett facit på fyra Guld, två Silver och ett Brons är bra. Mycket Bra! Jonny berättade att han är lite skrockfull. De vita jeansen fick hänga med från JSM över stora SM till USM. Han vågade knappast ta de av sig. Fint att de tvättades emellan och att det inte var kalsongerna. Han har lovat att ha på dom på sommarens alla SM. Det känns tryggt! Nu är det bara mångkamps-SM kvar. Så lycka till där Wilma!

/Hans

Skribent: Carina Lowe

 

Idrottens Bingo

 

HD

 

 

lp-golv

 

 Cafego

 

Länsförsäkringar

 

 

Clarion

 

Ramlösa

 

 

 

Visit Helsingborg

 

Helsingborg

blobid3.jpg

 

facebook3

Postadress:
IFK Helsingborg - Friidrott
Hedens Idrottsplats / Blå huset, Planteringsvägen 141 B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 042137295
E-post: kansli@ifkhelsingbor...

Se all info